Roulette Bankroll Management

Roulette Bankroll ManagementWat is één van de belangrijkste eigenschappen die professionele roulettespelers van amateurs onderscheidt? Wat denk je? Dat de profs weten hoeveel ze in moeten zetten in welke situatie. En dat ze de discipline hebben om daar niet van af te wijken. Een amateurspeler weet dat niet en kan grote bedragen kwijtraken door op verkeerde momenten te veel in te zetten. Gelukkig kan iedereen leren om professioneel om te gaan met zijn speelsaldo. Met het gevolg dat je eerder met grotere winsten naar huis gaat. De methoden om dat te doen vatten we samen als Roulette bankroll management. Wil je ook weten wat dat inhoudt? En hoe jij tactischer kunt leren omgaan met je speeltegoed? Lees verder.

Wat wil bankroll management zeggen?

Je bankroll is de Engelse term voor je saldo. Ofwel het bedrag dat je tot je beschikking hebt om roulette mee te spelen. Management staat voor het controle houden hierover. Kort gezegd is bankroll management dus weinig anders dan verstandig met je speelgeld omgaan. Hoe krijg je dat voor elkaar? Lees de tips hieronder.

1. Stel een budget op

winstdoelEen snelle manier om in de problemen te raken met gokken, is geen grens stellen aan het geld dat je gaat inzetten. De belangrijkste regel voor het spelen van roulette en andere kansspellen is: speel alleen met geld dat je echt kan missen. Dat is dus niet het geld dat je nodig hebt voor eten, kleding, huur, nieuwe apparaten enzovoort. Reken dat uit, per week of per maand. Zo bepaal je het totale budget dat je aan roulette kunt besteden. Zolang je je daaraan houdt, ben je verantwoord met je geld aan het omgaan.

2. Kies een passende inzet bij je budget

Let’s face it, niet iedereen is miljonair, en niet iedere speler heeft duizenden euro’s rondslingeren om in het casino in te zetten. Goede spelers realiseren zich dat, en kiezen een inzet die bij hun saldo past. Hoe langer je met je beperkte speelgeld kan doorspelen, hoe meer kansen je hebt om een winst te scoren. Houd je inzetten dus beperkt. Wil je een avond lang kunnen spelen en wachten op de échte kansen? Dan doe je er goed aan om niet als een pinautomaat hoge bedragen op elke kans te zetten. Reken uit hoeveel rondjes je ongeveer wilt spelen per avond. Bepaal wat je budget is, en deel dat door het aantal rondjes. Voila: dit is het bedrag dat je gemiddeld bij elke ronde roulette in gaat zetten.

3. Stel doelen op

voor geld spelenDe grootste fout die amateurs begaan, is hun winst verkeerd benutten. Als ze geluk hebben en een mooie winst binnenhalen, zetten ze die direct weer in. In de hoop op een nog hogere winst. Wat er in plaats daarvan meestal gebeurt is dat ze verliezen en hun net gewonnen geld weer kwijtraken. Dom, dom, dom. Wees slimmer dan deze spelers. Met behulp van regels die je jezelf opstelt kan je doelen stellen om je winst veilig te stellen. Bepaal bijvoorbeeld dat je maximaal 100 euro gaat winnen, met een inzet van 10 euro. Met die tien euro zet je in, en met de winst daarvan blijf je doorspelen tot je 100 euro hebt. Het maakt niet uit met welke bets je dat doet. Zodra je die magische grens van 100 euro hebt bereikt, haal je je winst uit het spel. Verzilver het, stop het in je onderbroek, maakt niet uit. Als je het maar niet opnieuw inzet! Begin in plaats daarvan opnieuw te spelen met tien euro. En stel weer een doel. Wat er ook gebeurt, die gewonnen honderd euro hou je veilig in je portefeuille. Of in je onderbroek.

4. Laat je emoties thuis

Nog een kenmerk van goede spelers, is dat ze zich niet laten overrompelen door een grote winst of een pijnlijk verlies. Ze houden hun emoties in check en spelen met een stalen gezicht door. Dat is moeilijk, maar heel belangrijk. Emoties, zoals euforie, woede, angst en zenuwachtigheid zorgen namelijk dat je onverstandige stappen zet. Overmand door je gevoelens van blijdschap zet je je winst direct weer in op een risicovolle bet. Doodsbang dat je je verloren inzetten definitief kwijt bent, ga je all in. Dit soort gedrag helpt je alleen maar verder in de problemen, of zorgt dat je je winst snel weer kwijt bent. Krijg je emoties onder controle. Ga een rondje lopen of een luchtje scheppen. Drink een drankje (cola of koffie, of als dat voor jou werkt, een borrel). En speel pas verder als je hoofd weer helder is. En dan kan je logisch besluiten wat je gaat doen: doorspelen of stoppen? Cashen of meer fiches halen? Tot het uiterste gaan of het voor gezien houden? Maak de keuze waarvan je weet dat je daar morgen nog steeds tevreden over zult zijn. Aan de slag: je hebt dit onder controle!

€250 + 100 FS