Kolommen systeem

Kolommen systeemHet Kolommen systeem is een roulette trucje met een hoge winstkans. Dat komt doordat je bij dit systeem op veel verschillende getallen tegelijk inzet. Het nadeel is dat je in het begin geen grote winsten kunt maken. Maar je kunt wel je inzetten aanpassen op je geluk in het spel. Hier bespreken we de tactiek, van de inzetten die je moet plaatsen tot het systeem waarmee je je bets verhoogt. Heb je je altijd al afgevraagd wat het Kolommen systeem precies inhoudt? Lees dan deze pagina, en voor je het weet ben je een roulette strategie rijker in je repertoire.

Wat is het idee achter de tactiek?

Bij deze tactiek plaats je bets op alle drie de kolommen, de langwerpige reeksen, van de speeltafel. Daardoor heb je inzetten op het hele bord geplaatst, en win je altijd iets. Tegelijk zijn er automatisch ook twee inzetten die niets opleveren, en die je kwijt bent. De truuk van het spel is dat je verschillende inzetten plaatst op elke kolom. Daardoor win je in het slechtste geval wat geld terug, en in het beste geval maak je een flinke winst. Hoe zet je in bij dit systeem?

Spelen met dit systeem

bet en winDit zijn de aanwijzingen voor het uitvoeren van de Kolommen tactiek.

Inzetten in de verhouding 3 – 6 – 12

We vertelden je al dat je op de verschillende kolommen verschillende inzetten ging doen. Kies een geldeenheid waarmee je gaat inzetten. Om je inzetten makkelijker te kunnen verhogen en verlagen, kies je een eenheid waarvan je er 21 per beurt kan inzetten.  Verdeel die als volgt:

  • Linkerkolom (1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28 en 31).   Zet hierop 3 eenheden in.
  • Middenkolom (2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29, 32 en 35). Zet hierop 6 eenheden in.
  • Rechterkolom (3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33 en 36). Zet hierop 12 eenheden in.

Winnen

Winnen doe je altijd bij Kolommen! Maar je uitbetaling is alleen voldoende om netto winst te maken, als er een getal uit de rechterkolom valt. In de twee andere gevallen is je verliest beperkt, maar je verliest wel.

  • Als er een getal uit de linkerkolom wordt geworpen, maak je netto 12 eenheden verlies.
  • Als er een getal uit de middenkolom wordt geworpen, maak je netto 3 eenheden verlies.
  • Als er een getal uit de rechterkolom wordt geworpen, maak je netto 15 eenheden winst.

Inzetten verhogen

Net als veel andere roulette systemen pas je je inzetten aan zodra je wint of verliest. Elke keer als je een getal uit de linkerkolom krijgt, verhoog je je inzetten met één stap. De verhouding blijft altijd hetzelfde. In dit geval kan je je inzetten dus aanpassen naar 4 – 8 – 16 (van links naar rechts). Als er een getal uit de middenkolom wordt geworpen, dan verander je niets aan je inzetten – je speelt de volgende beurt met dezelfde inzetten. En als er een getal uit de rechterkolom wordt geworpen (het meest voordelige scenario), dan verlaag je je inzetten., De volgende beurt kan je dan bijvoorbeeld inzetten met de eenheden  2 – 4 – 8.

Voor- en nadelen van Kolommen

Wat zijn de goede en de slechte punten van dit systeem?

Voordelen

digitaal casinoKolommen is een strategie waarbij je verlies beperkt blijft, omdat je altijd (een beetje) winst maakt. Zodra er een getal uit de rechterkolom valt, maak je zelfs een flinke winst. Als je geluk hebt, kan je dus zonder grote risico’s over de loop van een avond aardig binnenlopen.

Nadelen

Hoewel je altijd winst maakt, heb je ook automatisch twee verliezen elke ronde. Je doet namelijk standaard twee inzetten die je kwijt zult raken. Het kan ook een gedoe zijn om de inzetten (21 eenheden in het begin!) in fichevorm te verzamelen of online in te voeren. En het ophogen van je inzetten kan ook flink wat rekenwerk kosten.

Let op: dit is niet het zelfde als de Dozens strategie

Je zou deze strategie makkelijk kunnen verwarren met de Dozens strategie. Hierbij zet je ook in op drie getallenreeksen, die samen het bord bedekken. De Dozens strategie is echter een andere tactiek, die meer lijkt op de Martingale strategie. De strategie verschilt van het Kolommen systeem op deze punten.

  • Bij de Dozens zet je in op de dozijnen, dus de reeksen 1 – 12, 13 – 24 en 25 – 26. Inzetten op een dozijn geeft dezelfde winstkansen als een kolom (1/3, met een uitbetaling van 3 keer je inzet).
  • Bij Dozens plaats je altijd maar op één reeks (dus 12 getallen) een inzet. De andere reeksen laat je leeg. Je wint dus niet standaard iets, zoals bij Kolommen.
  • Als je wint bij Dozens, begin je weer opnieuw met je begininzet. Als je verliest, verhoog je je inzet met 50%. Bij Kolommen kunnen je inzetten in de loop van het spel vele keren hoger of lager worden.
€250 + 100 FS