Fibonacci systeem

Fibonacci systeemAls je op zoek ben naar een echt bijzondere roulette tactiek, zou je het Fibonacci systeem eens moeten bekijken. Deze strategie is gebaseerd op een getallenreeks die natuurlijke groei voorspelt. Bij roulette pas je de Fibonacci reeks toe om je inzetten op een natuurlijke manier te verhogen. Daardoor kan je een flink deel van je verloren inzetten terughalen, en winsten maken. Lijkt je dit een interessante manier om roulette te spelen? Lees dan verder en je komt meer over de Fibonacci strategie te weten.

Waar komt de Fibonacci reeks vandaan?

De Fibonacci is een reeks getallen die door wiskundigen is vastgesteld. Hij beschrijft de groei van natuurlijke systemen. Bijvoorbeeld de groei van een boom, of de vermenigvuldiging van een groep dieren. En de reeks voorspelt zelfs de erfelijkheid in een menselijke stamboom. Later is de reeks ook gebruikt om de groei in wiskundeformules weer te geven. En hij is bekend van de beroemde Gulden Snede, de manier waarmee je een perfecte vlakverdeling voor een schilderij opbouwt. Het is dus een soort natuurwet die op heel veel plekken geldig is. En het is niet zo gek dat mensen ook hebben geprobeerd om de reeks bij roulette en andere kansspellen in te zetten. Heeft hij daar ook een gunstig effect op jouw winst? Lees verder en oordeel zelf.

Hoe werkt de Fibonacci strategie?

online gokje wagenDe Fibonacci reeks gebruik je bij dit systeem om je inzetten aan te passen. Hij lijkt in grote lijnen op de Martingale tactiek, de Dozens strategie en andere systemen waarbij je je inzetten logisch verhoogt. De Fibonacci werkt als volgt.

Je zet telkens in op dezelfde 50/50 kans. Dat kan rood of zwart zijn, even of oneven, of hoog of laag. Blijf op deze kans inzetten, wat er ook gebeurt – de kracht van een roulette strategie is herhaling.

 • De Fibonacci reeks is een rij getallen. Ze lijken random, maar zijn dus gebaseerd op wiskundige berekeningen. De reeks ziet er als volgt uit: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144.
 • Als je verliest, dan verhoog je je inzet. Je zet de volgende spin dan in met het volgende getal uit de reeks. Zette je eerst 21 euro in, dan zet je de volgende beurt 34 euro in.
 • Zodra je wint, dan begin je niet overnieuw met je begininzet. Je zet in met een inzet die twee plaatsen lager in de reeks staat dan de vorige begininzet. Zette je eerst 21 euro in, dan zet je nu 8 euro in. Zo groeit je inzet op een natuurlijke manier mee met je geluk in het spel.

Effecten van de Fibonacci reeks

Dit is een strategie die je winst kan bezorgen, en die je verlies beperkt. Toch is dit geen ultieme strategie. Er zitten zowel voor- als nadelen aan.

Voordelen van de Fibonacci reeks

 • Je verlies wordt beperkt. Doordat je rustig en gelijkmatig je inzetten aanpast, loop je minder risico op grote verliezen dan als je je inzetten zou verdubbelen. En doordat je je inzetten verhoogt, krijg je automatisch een deel van je verloren inzetten terug zodra je wint.
 • Je inzetten veranderen op een natuurlijke manier met je winst of verlies. Als je verliest, verhoog je je inzetten. Win je, dan worden je inzetten lager. Dit maakt het systeem een logische manier om je inzetten aan te passen.
 • Door de geleidelijke verhoging van je inzetten loop je veel minder risico om over de inzetlimieten heen te gaan. Dit is een probleem bij agressievere tactieken. Als je je inzetten sneller verhoogt bij deze systemen kan je op den duur kapot gaan, omdat je volgende nodige inzet hoger is dan de maximum limiet aan de roulettetafel.

Nadelen van de Fibonacci reeks

 • nadelige effectenJe krijgt niet al je verloren geld terug. Bij riskantere strategieën zoals de Martingale verdubbel je je inzet telkens als je verliest. Daardoor krijg je uiteindelijk al je verloren inzetten terug. Maar de vermenigvuldiging is bij de Fibonacci reeks niet groot genoeg daarvoor.
 • Je kan geen enorme winsten maken. Als je wint, dan wordt je inzet verdubbeld. Dat is geen hoge vermenigvuldiging vergeleken bij agressievere tactieken. Het is moeilijk om met de Fibonacci strategie een enorme winst binnen te slepen. Daardoor is dit geen geschikte strategie voor durfals die snel geld willen verdienen.
 • De reeks is moeilijk te onthouden. Er zit voor ons gevoel geen logisch systeem in (terwijl dat wel het geval is). Als je de Fibonacci  in een casino wil gebruiken, kan je de reeks het beste op een spiekbriefje schrijven.

Strategieën die op de Fibonacci lijken

 • De Martingale is een systeem waarbij je je inzetten verdubbeld. Hierdoor haal je wél al je inzetten terug, maar kunnen je inzetten snel (te) hoog worden.
 • Bij de Paroli strategie verhoog je ook je inzetten boven je begininzet als je wint.
 • Het d’Alembert systeem heeft ook groeiende en dalende inzetten op basis van je winst of verlies.
 • Het Dozens systeem heeft ook inzetten die groeien bij verlies, maar rustiger dan bij de Martingale.
€250 + 100 FS