Kavouras systeem

Kavouras systeemEén van de nieuwste systemen om vaker te winnen bij roulette is het Kavouras systeem. Dit systeem bestaat nog maar een paar jaar, maar is nu al populair bij veel professionele roulettespelers. Bij de Kavouras strategie zet je in op veel verschillende getallen, waardoor je winstkans echt door het dak heen schiet. Tegelijk zijn de winsten die je er mee kan maken ook niet niks. Klinkt dit als een interessante strategie om een keertje uit te proberen? De Kavouras kan op het eerste gezicht ingewikkeld lijken, maar vergis je niet: hij is stiekem erg makkelijk. Hier leggen we je uit hoe het systeem werkt, en hoe je er zelf mee kunt gaan spelen.

Over de oorsprong van de Kavouras

oorsprongDe meeste tactieken voor roulette gaan ver terug, naar de tijd dat roulette uitgevonden werd. Dat was in de 18e eeuw in Frankrijk. In die tijd werd roulette opeens heel populair. Spelers begonnen ook meteen tactieken te bedenken om het casino te slim af te zijn. Sommige van de allerbekendste tactieken, die we nu nog steeds gebruiken werden in die tijd bedacht. Denk aan strategieën zoals de Martingale, de D’Alembert, het Paroli systeem enzovoort.

Het Kavouras systeem verschilt van deze klassiekers. Het is een aantal jaar geleden uitgedacht en gepubliceerd door de Griekste profspeler Kavouras. Hij heeft jarenlang gewerkt aan het systeem, en er een flinke partij wiskundige berekeningen op losgelaten. Met als doel om de meest gunstige inzetten te plaatsen en de hoogste winstkansen te creëren. Waarmee kwam Kavouras uiteindelijk op de proppen?

Wat is het idee van deze tactiek?

De professionele speler Kavouras heeft zijn baanbrekende strategie samengesteld door goed naar andere strategieën te kijken. Daar heeft hij de beste onderdelen van meegepikt en in zijn eigen systeem geïntegreerd. De pijlers van zijn systeem zijn de volgende.

  • Het systeem heeft een zo hoog mogelijke winstkans. Om dat te bereiken worden er inzetten geplaatst op veel verschillende getallen op de speeltafel.
  • Het systeem heeft een laag risico om grote verliezen met zich mee te brengen. Je kan het systeem met lage inzetten spelen. Maar ook met hoge inzetten blijft je verlies relatief beperkt, als je geen geluk in het spel hebt.
  • Zodra je wint, verdien je niet alleen je inzetten terug. Je maakt ook altijd winst. Die winst varieert van een klein tot een groot bedrag. Het systeem van inzetten is daar door Kavouras nauwkeurig op afgestemd.
  • Kavouras wilde ook dat zijn systeem een chaotische verdeling van inzetten zou hebben. Waarom? Omdat hij roulette als een spel met een chaotisch verloop kende. Dus moet elke strategie die winst bij roulette kan opleveren, ook chaotisch zijn. Wat je verder met deze gedachte doet, mag je zelf weten!

Hoe speel je met de Kavouras?

geld winnenOndanks de ingewikkelde verdeling van inzetten over het bord is dit in feite één van de makkelijkere roulette strategieën, omdat je je inzetten nooit hoeft aan te passen. Je speelt als volgt met dit systeem.

Een inzetbedrag kiezen

Om te beginnen kies je een bepaald bedrag als inzeteenheid. Je plaatst elke ronde 8 van deze eenheden als inzet. Kies dus een eenheid die aansluit bij je budget. In principe hoef je je inzet niet te verhogen. Maar het kan wel: als je winst hebt gemaakt, kan je ervoor kiezen om een nieuwe inzeteenheid te kiezen.

Inzetten plaatsen

Dit systeem heeft een vaste verdeling van inzetten. Die lijkt ingewikkeld, maar zodra je hem uit je hoofd kent, wordt de tactiek heel makkelijk. Je zet namelijk elke ronde opnieuw op dezelfde getallen in. Je kan ze ook op
een briefje schrijven!

Elke ronde plaats je deze inzetten:

  • Zet 1 eenheid op de corner van de getallen 0, 1, 2 en 3 in.
  • Zet 2 eenheden op de dubbele straat van de getallen 31, 32, 33, 34, 35,  en 36 in.
  • Zet tenslotte 1 eenheid op elk van de volgende vijf splits – 8 en 11, 13 en 14, 15 en 18, 17 en 20, 27 en 30 in.

Dat zijn in totaal 8 eenheden. Daarmee bedek je niet minder dan 20 van de 36 getallen, met een totale winstkans van 54%!

Bij winst of verlies

Als je verliest, dan ben je al je 8 inzetten kwijt. Begin dan overnieuw met spelen: zet weer 9 eenheden in op dezelfde getallen.

Als je wint, dan verdien je altijd je 8 eenheden aan inzetten terug. Ook maak je dan de volgende winsten:

  • 10 eenheden bij winst door één van de vijf splits;
  • 4 eenheden bij winst door de dubbele straat;
  • 1 eenheid bij winst door de corner.

Conclusie

De Kavouras heeft een hoge winstkans en kan je vrij hoge winsten bezorgen. Toch is de kans dat je grote verliezen lijdt laag. Dat is een erg gunstige combinatie. Ook wordt deze strategie niet beperkt door de limieten van de roulettetafel. De strategie is makkelijk te gebruiken, maar heeft een instapdrempel.

€100