D’Alembert systeem

Dalembert systeemJe kan, als je roulette speelt, met een riskante en agressieve strategie aan de slag. Daarmee kan je hoge winsten, maar ook enorme verliezen halen. Is dit niet jouw idee van een slimme speelstijl? Dan hebben we hier een tactiek voor je die met een goed uitgedacht plan voor het aanpassen van je inzetten werkt. Met het D’Alembert systeem laat je de hoogte van je bets afhangen van je geluk in het spel. Klinkt dat goed in de oren? Lees hier over deze oude roulette systemen, die nog steeds door de professionals gebruikt wordt bij roulette.

Over de bedenker van de strategie

Degene die de D’Alembert bedacht heeft, heeft hem naar zichzelf genoemd. Jean-le-Rond D’Alembert leefde in de 18 eeuw in Frankrijk en had een rijke carriere. Hij was filosofie, bestudeerde de natuurkundige wetten van Isaac Newton. Hij was ook jurist, schrijver en voerde wetenschappelijke experimenten uit. Best verbazend, want in zijn jeugd werd hij in de steek gelaten door zijn ouders – hij was een buitenechtelijk kind. Op één of andere manier lukte het D’Alembert om toch een opleiding te gaan volgen, en zoals je ziet liep dat best goed. Vandaag de dag kennen we hem vooral als bedenken van het roulettesysteem. Dat heeft hij uiteraard netjes berekend, met behulp van wiskundige formules. Dat hoef jij gelukkig allemaal niet te doen: leer hoe je met het systeem speelt, en ervaar de kracht ervan.

De gedachte achter het D’Alembert systeem

oude strategieDeze strategie maakt gebruik van dezelfde methode als veel andere strategieën. Verhoog je inzetten als je verliest, en verlaag ze als je winst. Dat verhogen en verhogen doe je volgens een logisch schema, met behulp van stapjes. Daardoor kan je niet zo snel winst maken als bij andere systemen. Maar je loopt ook niet het risico om ontzettend nat te gaan met een megaverlies. Zoals we zeiden, de D’Alembert is een tactiek voor voorzichtige spelers.

Spelen met de D’Alembert

Deze strategie is vrij makkelijk om te leren. Je kunt er een schema bijhouden, waarin de verhogingen en verlagingen van je inzetten staan. Maar deze aanpassingen vallen ook zeker uit je hoofd te leren. Je speelt als volgt met de D’Alembert tactiek.

Inzettrappen bepalen

Je zet bij deze tactiek in met een middelgrote inzet. Als dat voor jouw 50 euro is, dan moet je even berekenen hoeveel één vijfde daarvan is. Dat is in dit geval 10 euro. Dat is de stap waarmee je je inzet telkens gaan verhogen of verlagen. Je maximale inzet is volgens dit voorbeeld 100 euro, en je kan zakken tot inzetten van 10 euro.

Bets plaatsen en spelen

Met dit systeem speel je met 50/50 kansen, dus de bets waar je twee opties voor kunt kiezen. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor zwart of rood, hoog of laag, even of oneven. Plaats om te beginnen een middelgrote inzet op één van deze bets (50 euro dus).

Je inzetten aanpassen

Afhankelijk van je winst of verliest verhoog of verlaag je daarna je inzetten. Als je een aantal rondes achter elkaar roulette speelt, kan je inzet zich alle kanten op ontwikkelen.

  • Als je een paar rondes achter elkaar verliest, stijgen je inzetten. Van 50 naar 60 euro, naar 70, naar 80, naar 90. Dankzij deze telkens hogere inzetten maak je elke ronde kans om een flink deel van je tot dan toe verloren inzetten terug te winnen.
  • Als je daarna gaat winnen, verlaag je je inzetten weer. Die gaan dan van 90 euro naar 80, 70, 60, 50, 40, 30. Omdat je steeds meer winst opbouwt, wordt je inzet langzaam afgebouwd, zodat je risico lager wordt. Het is als het ware niet meer nodig om hoge inzetten te plaatsen. Op een gegeven moment, als je inzetten 10 worden, kan je besluiten om te stoppen met deze reeks en je winst te cashen.

Als deze verhogingen en verlagingen te langzaam gaan naar jouw smaak, kan je ook sneller verhogen. Bijvoorbeeld van 50 naar 75 naar 100. Daarmee kan je sneller winst maken, maar ook sneller geld verliezen. De keuze is aan jou.

Voordelen van de tactiek

voordeel tactiekDe D’Alembert is één van de subtielste en voorzichtigste tactieken die je bij roulette kan gebruiken. Je zult nooit plotseling een groot verlies lijden, en je hebt ook geen last van de inzetlimieten van de tafel. Toch kan je langzaam maar zeker een goede winst binnenhalen. Bij deze strategie bouw je je winst op een veilige en gecontroleerde manier op.

Nadelen van de tactiek

Aan de andere kant is dit duidelijk geen systeem voor snelle gokkers. Doordat je inzet zich heel langzaam ontwikkelt, is het moeilijk om snel grote winsten in de wacht te slepen. Als je deze strategie te voorzichtig vindt, probeer dan een andere tactiek waarbij je je inzetten aanpast. De Paroli, Martingale tactiek en Dozens zijn allemaal strategieën die op de D’Alembert lijken. Maar net een stukje riskanter en dus beter geschikt voor een agressieve speelstijl.

€250 + 100 FS